Website created by Eugenie ten Veen, refreshed May 2019

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

November 12, 2019

September 29, 2019

August 21, 2019

March 20, 2019

March 11, 2019

February 6, 2019

September 20, 2018

Please reload

Recente berichten

Niet perfect is goed

July 21, 2016

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Kijk jij naar jezelf?

February 6, 2019

Weet jij waar jouw spanning vandaan komt? Als ik naar mezelf kijk?  Nou, dan weet ik het wel.

Ik gun mezelf soms echt te weinig tijd. Terwijl er alle tijd van de wereld is.  Nog even dit voor de kinderen, tussendoor nog even dat en nog een telefoontje hier. Cliënten behandelen en ook nog hier en daar langs om zakelijk de boel op de rit te hebben en mijn herkenbaarheid te vergroten.

En daar kan ik ook nog even helpen en hoppa de dag is alweer voorbij en sta je te koken. De avond in met de kinderen, mijn eigen huiswerk nog even, een gesprek met deze of gene. En ja, ik kan weer naar bed. Zo gaan de dagen snel voorbij. EN ren ook ik mezelf voorbij. Dan kan het ineens de spanning oplopen. Ik voel de spanning in mijn lijf, wordt geprikkeld en merkbaar voor mijn partner dat ik ook ff niet lekker in mijn vel zit.  Spanning bouwt zich zeer gemakkelijk op, makkelijker dan we denken. Juist omdat we dienstbaar zijn ingesteld en een ander het graag naar de zin maken.

Zetten we vaak de hoofdprioriteit "namelijk onszelf" op de laatste plaats.

Ik sta dan weer in mijn eigen valkuil. En weetje wat het mooie is! Ik herken de valkuil.

En dan vraag ik  me niet af hoe kan dat nou? Nee, ik onderneem gelijk actie. En vraag aan mezelf; Wat ik op dat moment het liefste wil doen. En kijk wel of het binnen de realiteit van het moment valt.  Het ene moment kan ik dan even een ademhalingsoefening met rekoefeningen doen. Of ik vind het fijn om een korte meditatie te doen. Een lekkere wandeling of een extra keer naar de sport school. En tijd met mijn kinderen, een spelletje gezellig kletsen en lachen. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.   -Het gaat wel om waren aandacht-
Wat ik steevast blijf volhouden is dat ik per week tijd inplan. Wanneer ik afspreek met een vriendin. Vriendschappen zijn nodig. Voor mij heel belangrijk omdat ik weet dat ze al mijn hele leven met me mee gaan. Een grote bron van inspiratie en wijsheden, lol, oprechte aandacht en liefde delen. Dat maakt me weer een dankbaar mens met een rijk gevoel.

Zelfkennis is heel belangrijk om jezelf te kunnen helpen. Dit heb ik verder ontwikkeld, door vooral goed bedenken en voelen. Wat heb ik nodig om mezelf goed te voelen en waar wordt ik blij van.

Waar word jij blij van en geeft je een goed gevoel voor jezelf, zodat jij je blijdschap weer kan uitstralen?

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Volg ons